Visites guiades a l’Observatori Astronòmic del Montsec

El telescopi més gran de Catalunya obre les seves portes al públic

L’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) organitza les primeres visites guiades a les seves instal·lacions al Montsec. Es tracta d’una oportunitat única per veure de ben a prop la major instal·lació de recerca astronòmica de Catalunya i una de les més avançades de la península Ibèrica.

“L’objectiu d’aquestes visites guiades és apropar la recerca astronòmica que es fa a Catalunya i els instruments amb els quals comptem per fer-ho” ha explicat Kike Herrero, astrònom de l’IEEC treballant a l’OAdM. “Els visitants podran veure el telescopi Joan Oró, el més gran de Catalunya i també un dels més avançats a nivell europeu en robotització; el telescopi Fabra-ROA Montsec i el telescopi XO-Montsec, i els explicarem com funcionen i quina recerca fan”.

També podran observar l’All-Sky camera de l’IEEC, una càmera per detectar bòlids i asteroides perillosos propers a la Terra.

“El cel del Montsec” diu Herrero, “és el millor de Catalunya per observar l’espai per la seva climatologia i la qualitat del cel fosc”.

La primera visita es realitzarà el diumenge 1 de maig i se’n farà una un diumenge al mes durant els mesos d’estiu.

Donat el caràcter d’aquest equipament científic, l’Observatori Astronòmic del Montsec només s’obre al públic amb visites guiades en motiu de les jornades de portes obertes. Aquest és el calendari de jornades per al 2016:

  • Diumenge 1 de maig
  • Diumenge 22 de maig
  • Diumenge 19 de juny
  • Diumenge 24 de juliol
  • Diumenge 21 d’agost
  • Diumenge 18 de setembre

La visita comença a les 12h del migdia, té una durada aproximada d’una hora i és gratuïta. Es requereix inscripció prèvia: http://www.oadm.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *