Programa Astronomia i Empresa al Montsec

Astronomia i empresa al MontsecS’ha presentat en el 29 Congrés d’empreses Organitzadores de Congressos, que conclou avui, el programa “Astronomia i Empresa en el Montsec”, dirigit a grans companyies i multinacionals

L’associació empresarial Montsec Turístic ha presentat en el 29 Congrés Nacional d’empreses Organitzadores Professionals de Congressos, OPC2017, el programa “Astronomia i Empresa en el Montsec“. L’OPC2017 ja ha organitzat des de la seva creació en 2015 cinc grans esdeveniments (Consells d’Administració i Comitès de direcció) d’empreses de l’IBEX35 en les instal·lacions del Centre d’Observació de l’Univers (COU). Concep Cañadell, presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, ha assenyalat que “el Montsec ha fet una aposta decidida pel Turisme Astronòmic en totes les seves vessants i una d’elles -poc explorada- és la seva aplicació en el turisme de reunió”. Per la seva banda, el president de Montsec Turístic, Jaume León, afirma que “aquest programa està tenint un important èxit, la qual cosa demostra el caràcter creatiu i la capacitat del territori per adaptar-se als nous mercats com el de reunions, incentius, congressos i esdeveniments (MICE)”.

L’OPC2017: dinamitzador dels congressos a Lleida

OPC2017, ha reunit els dies 16 a 18 de febrer uns 300 professionals de tot l’Estat a la Llotja de Lleida. Jaume Boltà, president de l’Associació Catalana d’empreses Organitzadores de Congressos i Reunions, OPC Catalunya, assenyala que “un dels objectius de OPC2017 és que sigui un element dinamitzador dels congressos a Lleida i el seu territori i, sens dubte, el Montsec i les comarques de la Plana de Lleida, amb aquest producte, demostren la capacitat de generar oportunitats creatives i amb un alt grau d’èxit”.

Aliances per a la promoció turística

Astronomia i Empresa en el Montsec” té com a objectiu, segons Joan Anton Català, divulgador i autor del llibre Retrat d’un Univers Sorprenent, “ampliar la perspectiva per poder prendre decisions i gestionar moments complexos. També ajuda el fet que els assistents es coneguin millor com a equip i afermar els llaços d’unió”.

Català és el director de la companyia Leading-On que, juntament amb el PAM i la companyia turística Tu i Lleida, han desenvolupat i comercialitzat el producte. A més, Jaume León agrega que “el Montsec i altres territoris en un entorn de 50 minuts de distància de Lleida, són susceptibles de poder donar un servei complementari als congressos que es realitzin a la ciutat, aportant un element diferencial en la seva oferta”.

“El possible conveni amb Renfe per crear el Tren de les Estrelles (amb AVE) pot tenir un aspecte rellevant en aquest objectiu”, conclou el president de l’Associació Montsec Turístic.