Calendar

març
21
dt.
Jornada càlcul costos i punt d’equilibri per a empreses @ Consell Comarcal de la Noguera
març 21 @ 9:00 AM – 1:30 PM

El proper dia 21 de març a les 9:00 hi ha una jornada sobre calcul de costos, viabilitat de negocis i criteris a tenir en compte a l’hora d’avaluar la decisió de realitzar una inversió, dirigida a empreses i emprenedors del nostre territori.

Aquesta jornada pretén donar a conèixer informació sobre el punt d’equilibri i la seva importància estratègica, ja que per poder créixer i mantenir-se en contínua vida (que és el que pretenen també els ajuts Leader del DARP): “Saps quantes unitats del teu producte has de vendre o quant has de facturar als teus clients per, com a mínim, cobrir els teus costos? Quin és el valor en vendes que hem d’assolir per poder cobrir els nostres costos operatius?” El punt d’equilibri és una dada necessària, principalment, per a aquells negocis que estan en una etapa inicial o per a aquelles empreses que agreguen línies de productes nous a la seva cartera de productes. També és important per a aquelles empreses que, tot i que ja tenen un temps important de recorregut, no han desenvolupat un quadre d’indicadors per a avaluació i decisió gerencial.

La sessió serà impartida per dos professors de la universitat de Lleida.

Programa

9.00 h Inscripcions i lliurament de la documentació

9.05 h Presentació de la jornada Il·lma. Sra. Concepció Cañadell, presidenta del Consell Comarcal de la Noguera i del GAL Noguera Segrià Nord. Sr. Ildefons Mateu, cap de l’Oficina Comarcal de la Noguera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

9.15h Equilibra el teu negoci – Viabilitat d’un projecte empresarial – Punt d’equilibri Sr. Jose Alonso Martínez, professor d’Economia de la UdL.

11.15 h Pausa

11.30 h Costos – Costos per a la presa de decisions – Decisions Make or Buy – Avaluació de les inversions Sr. Ramon Saladrigues, professor d’Economia de la UdL.

13.30 h Cloenda de la jornada Sr. Ildefons Mateu, cap de l’Oficina Comarcal de la Noguera del DARP

Confirmar assistència a rsabate@noguerasegrianord.cat fins al dia 20 de març