Pla Estratègic Turisme Astronòmic del Montsec

Presentació del Pla Estratègic deTurisme Astronòmic del Montsec

El proper dimarts, dia 13 de desembre, d’11 a 12h del migdia, tindrà lloc la presentació del Pla Estratègic de Turisme Astronòmic del Montsec al Palau Robert, a Barcelona. En l’acte hi participaran el director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, el director del Patronat de Turisme Lleida, Juli Alegre, i el director científic del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador J. Ribas.

Aquest acte a Barcelona és important per al turisme del Montsec i en general per a la divulgació científica a Catalunya, que permetrà arribar a molts ciutadans que encara no coneixen les característiques úniques del cel del Montsec i les activitats que al seu voltant s’hi desenvolupen.

A finals de l’any 2012, el Montsec i el seu cel van ser avaluats mitjançant els processos d’auditories astronòmica i turística establerts per la Fundació Starlight per tal de poder certificar la idoneïtat del Montsec. L’avaluació realitzada va concloure, a inicis de l’any 2013, que un total de 24 termes municipals de la comarca de La Noguera i el Pallars Jussà eren certificats com a DESTINACIÓ TURÍSTICA STARLIGHT i que 11 dels mateixos, també eren certificats com a RESERVA STARLIGHT (cels excel·lents). La conclusió final de tot el procés és que el MONTSEC i el seu cel és un dels millors llocs del món per fer observació astronòmica i gaudir de la llum de les estrelles.

Convocatòria:

  • DIA: Dimarts, 13 de desembre de 2016
  • HORA: De 11,00 h. a 12,00 h.
  • LLOC: Saló Cotxeres. Palau Robert. Passeig de Gràcia 107. 08008 Barcelona

Cal confirmar l’assistència al mail manuel@notadepress.com o bé als telèfons 607 98 46 23 / 667 54 34 74